Melegvíztároló

tárolók

Concept puffertárolók:

A Concept fűtési melegvíz-tárolók három féle kivitelben készülnek: hőcserélő nélkül, egy, illetve két hőcserélővel felszerelve. A tartályok 3mm vastag acéllemezből készülnek, festett kivitelben. A hőszigetelést utólag, a beépítés előtt kell felszerelni, ami könnyen kivitelezhető, mert a 100mm vastag PE habot cipzárazható ponyvára ragasztják. Az utólagos hőszigetelés felszerelés előnyei között kiemelendő, hogy nem sérül meg szállítás közben, illetve lényegesen kisebb nyíláson (ajtón) keresztül a beépítési helyére vihető a szerkezet.

A tartályokon a következő csonkok találhatók:

 • 8 db szabadon felhasználható 1 1/2″ méretű csonk a köpenytéren. A belépő csonkoknál belső terelőlemez
  van behegesztve a tartály réteges feltöltésének elősegítése érdekében.
 • 4 db 1/2″ méretű csonk a hőmérők és érzékelők elhelyezésére
 • 1 1/2″-os csonk elektromos fűtőpatron utólagos beépítéséhez (a fűtőpatron opció)
 • 1″ méretű légtelenítő csonk a tartály tetején
 • A hőcserélővel felszerelt típusoknál a hőcserélők csatlakozásai 1”-os külső menettel ellátottak

Alkalmazásuk fűtési és hűtési körökben egyaránt elképzelhető, az átgondoltan elhelyezett, bőséges csatlakozócsonk választéknak köszönhetően számtalan bekötési és csatlakozási variáció megvalósítható velük.

A puffertárolók jellemzői:

 • Hegesztett, 3mm vastag acélból készült fűtési puffer tartály hőcserélő nélkül (0WT), 1 (1WT), illetve 2 hőcserélővel (2WT)
 • Szigetelés: cipzározható, 100mm habosított PE, 16kg/m³, ragasztott takaróponyva borítással (külön rendelendő!)
 • Maximális üzemi nyomás: 3 bar
 • Próbanyomás: 5 bar
 • Üzemi hőmérséklet: 95°C
 • Rendelhető: szigeteléssel, vagy szigetelés nélkül
 • Méretválaszték: 300, 500, 750, 1000 (kétféle átmérőben), 1500 és 2000 liter, vagy igény szerint egyedi méret

ACV tárolók:

Nagy hőátadó felület – rövid felfűtési idő, minimális energiafelhasználás, kis helyszükséglet.
A melegvíztárolót két koncentrikus tartály alkotja. A belső használati víz tartály rozsdamentes acélból készül, amelyet kívülről körbeölel a fűtővíz. Így ennek a tartálynak a teljes felülete a hátadó felület, ami 1,5 -2,5-szer nagyobb, mint egy hagyományos csőkígyós vízmelegítő esetén, ezáltal a tartály rendkívül rövid idő alatt tud nagy mennyiségű melegvizet biztosítani. A magas hőmérsékleten tárolt víznek köszönhetően kisebb tartálytérfogatra van szükség, miáltal csökken a tartály hővesztesége és helyszükséglete.

Rozsdamentes acél – korróziómentes
Az ACV tartályok rendkívül jól tűrik az agresszív használati vizet. A tartályok rendelhetőek Duplex alapanyagból, amely lehetővé teszi nagy töménységű klórós víz használatát egészen 2.000 mg/l klór mennyiségig.

Nincs legionellaveszély – a forró víz fertőtlenít
A vízkőmentességnek és a teljes felületen fűtött belső tartálynak köszönhetően a HMV hőmérsékletét nyugodtan emelhetjük 60°C fölé, mely hőmérsékleten a legionella baktériumok elpusztulnak, és nem marad a tartályban alacsonyabb hőmérsékletű zóna.

Vízkőmentesség – hosszú élettartam, teljesítmény csökkenés nélkül
A hullámosan kialakított INOX belső tartály folyamatos mozgásban van a nyomás és hőmérséklet változás következtében, ami megakadályozza a vízkő lerakódását a hőátadó felületen.

Kiváló szigetelés – alacsony hőveszteség, minimális energiaigény
A külső tartály kívülről 50mm poliuretán hab szigeteléssel van ellátva. A hőveszteség kevesebb, mint 0,35°C óránként. (85°C-os HMV esetén)

Egyszerű karbantartás – alacsony üzemeltetési költség
Az ACV Smart tartályok a rozsdamentes acél alapanyagnak köszönhetően megakadályozzák a vízkő lerakódását a tartályban és nem igényelnek anódos vízkővédelmet, karbantartást.

Elektromosan is fűthető
Az SLE W sorozat egy 2200W-os elektromos fűtőbetéttel van ellátva. A köpenytérben elhelyezett fűtőbetét nem érintkezik közvetlenül a használati vízzel, miáltal nem tud vízkő lerakódni a felületén.

Nagyon fontos, hogy egy Tank-in-Tank rendszerű és egy hagyományos működésű, csőkígyós tárolót nem szabad pusztán térfogat alapján behelyettesíteni egymással. Hiszen nagy hőátadó felületnek és a magas hőmérsékleten tárolt melegvíznek köszönhetően egy Tank-in-Tank rendszerű tárolóval lényegesen nagyobb mennyiségű melegvizet tudunk készíteni, mint egy azonos méretű csőkígyós tároló. Vagy megfordítva a hasonlatot ugyanazt a mennyiségű melegvizet egy jóval kisebb méretű Tank-in-Tank rendszerű tárolóval tudjuk elkészíteni, így nem csak beruházási és üzemeltetési költséget takaríthatunk meg, hanem lényegesen kisebb helyre is van szükség az alkalmazáshoz.

A Thermo Csillag Kereskedelmi Bt. széles termékkínálatának köszönhetően a melegvíztároló különböző típusai közül is válogathat! A meleg víz előállítása életünk egyik nélkülözhetetlen velejárója, így igaza van, hogy elgondolkodott egy kiváló minőségű, hosszú élettartamú és veszélytelen melegvíztároló beszerzésén. Higgye el, jó helyen jár! Használja ki a cégünk adta lehetőségeket és éljen velük!

Vizsgáljuk meg miről nem érdemes lemaradnia!

Ha melegvíztároló termékeinkkel kapcsolatban bármilyen kérdése adódik, teljes körű tájékoztatást biztosítunk, melyet szakképzett kollégáink nyújtanak Önnek. Célunk, hogy a vásárlása során támasztott igényeinek maximális mértékben megfeleljünk.

A melegvíztároló modelljeink elkészítése során minden apró részletre kiterjedt a gyártók figyelme, így magas fokú minőségi termékekkel szolgálhatunk Önnek. Ezt bizonyítja európai és hazai visszatérő vendégeink magas száma és elégedettsége.

Állandó akcióink jellemzik üzletünket, érdemes erre figyelnie, hiszen könnyen lehet, hogy éppen az Ön által keresett melegvíztároló termékünk esetében lépnek fel bizonyos engedmények. Egyedi árak kialakításával kedvezményeket biztosítunk törzsvásárlóinknak, a szerelők részére ingyen bérbe adjuk gépeinket, illetve vásárlóinknak ingyenes házhoz szállítást vállalunk Budapesten és környékén.

Ha úgy érzi, valóban nem szeretne lemaradni a Thermo Csillag Kereskedelmi Bt. szolgáltatásairól és egyben felkeltettük érdeklődését minőségi melegvíztároló termékeink iránt, akkor forduljon felénk bizalommal! Ha további információra van szüksége cégünk melegvíztároló áruinak a gyártási munkálataival, előállításával vagy áraival kapcsolatban, nézzen szét webáruházunkban vagy forduljon hozzánk egyik elérhetőségünkön keresztül!

További információk:

Reméljük több kérdését is megválaszoltuk, de ha további tájékoztatóra van szüksége az Imas radiátor gyártási munkálataival, előállításával vagy áraival kapcsolatban, nézzen szét webáruházunkban vagy keressen minket elérhetőségeinken.

Terméklista megtekintése